23948sdkhjf

Hon blir ny GD på Swedtrain

Pia Lagerlöf blir ny generalsekreterare på järnvägsindustrins branschorganisation Swedtrain, när Magnus Davidsson lämnar efter åtta år på posten.
Pia Lagerlöf kommer närmast från en roll som konsultchef inom ÅF, dels med tjänster inom miljöutveckling och därefter som chef för en enhet inom mekanikkonstruktion. Dessförinnan jobbade hon med miljöutmaningar inom fordonsutvecklingen på Bombardier i Västerås under tio år. Pia Lagerlöf har också varit involverad i EU- respektive universitetsanknutna forskningsprojekt.

– Jag ser fram emot att lära känna företagen och deras utmaningar och koordinera det till en gemensam plan framåt mot målet att ha en fortsatt framgångsrik järnvägsindustri i Sverige. Det känns väldigt roligt att jobba med järnvägen som är en sådan viktig del i ett hållbart samhälle och att få arbeta med att skapa möjligheter för ett ökat tågresande, säger Pia Lagerlöf i en kommentar.

Hon tar över efter Swedtrains avgående generalsekreterare Magnus Davidsson den 29 oktober.

– Jag ser fram emot att arbeta med Pia, hon tar över när järnvägen är väldigt uppmärksammad och står i början av en utvecklingsfas. Den är lösningen på många av transportsektorns utmaningar och spås en långsiktig global tillväxt, kommenterar Swedtrains styrelseordförande Klas Wåhlberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126