23948sdkhjf

Hotet mot handeln aktuellt

Utan leveranser dör handeln och utan handel dör en stadsdel. Nu lyfts frågan om handelns utsatta situation.
Det är en överlevnadsfråga som plockas upp av Per Geijer , säkerhetschef på Svensk Handel, under programpunkten Hotet mot handeln, på Detaljhandelns logistikdag 2014.

De som drabbas i första hand när transporterna inte kan säkerställas är transportörerna, men i förlängningen slår uteblivna leveranser mot detaljhandeln. Men hur kan man säkerställa leveranserna och hur kan handeln hantera osäkerheten?

– Det går inte riktigt att komma förbi problemet om transportören inte kan leverera varor till ett visst område. Vad ska handlaren göra? I det läget är handelns situation ganska utsatt, konstaterar Per Geijer.

På Detaljhandelns Logistikdag på Waterfront i Stockholm den 27 november tas den aktuella säkerhetsfrågan upp i ett förmiddagsblock, där förutom Per Geijer även DB Schenkers säkerhetschef Jonny Ståhl och Sveriges Transportindustriförbunds förbundsdirektör Tommy Pilarp pratar om leveranser med risker. Därmed är hela programmet till branschdagen komplett och finns att se i sin helhet på www.detaljhandelnslogistikdag.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078