23948sdkhjf

Rattfyllo i diket med lastbil

En man i 25-årsåldern åtalas misstänkt för rattfylleri, sedan han med 2,38 promille alkohol i blodet kört i diket med en lastbil.
Den misstänkte mannen ertappades berusad två gånger samma dag, den 24 augusti, då han körde på småvägar i Vännäs kommun samt Vindelns kommun, rapporterar Västerbottensnytt. Vid det senare tillfället körde han runt i ett lastbilsklassat fordon i närheten av byn Västerås i Vindelns kommun och hamnade i diket. Då mannen visade sig ha en alkoholhalt i blodet på hela 2,38 procent – och dessutom saknar behörighet för att köra lastbil – misstänks han nu för två fall av grovt rattfylleri och flera fall av försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld.

Åtalet har väckts i Umeå tingsrätt, men den misstänkte nekar till grovt rattfylleri. Skulle han dömas mot sitt nekande riskerar han fängelsestraff.

– Det var ingen timmerlastbil han körde som jag uppfattar det, utan en mindre modell. Men han har varit kraftigt berusad, kört i diket och tippat, säger Anders Norberg, kammaråklagare i Umeå, till nyheterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063