23948sdkhjf

Automatiserade transporter på väg

Lindholmen Science Parks ansökan om automatiserad transportsystem tas vidare av Vinnova.
– Det är glädjande för Lindholmen Science Park och alla involverade, att det arbete vi driver värderas som ett spännande utvecklingsområde för Sverige, säger Niklas Wahlberg, vd för Lindholmen Science Park, i en kommentar.

– Vår gemensamma ambition är att se till att utvecklingen av automatisering på en hög systemnivå blir verklighet. Vi vill visa på att det är mötet och samverkan mellan stadsutveckling, infrastruktur och information- och kommunikationsteknologi kopplat till satsningar inom fordonsutvecklingen som är framgångsfaktorn för den hållbara staden.

Bakom ansökan om programmet med automatiserade transportsystem står Lindholmen Science Park tillsammans med ett konsortium av aktörer från både näringsliv, akademi och den offentliga sektorn. Den fullständiga ansökan ska vara inne hos Vinnova senast den 3 februari för besked om finansiering i april 2014.

”Transport automation kan definieras som all verksamhet som syftar till att stödja eller ersätta föraren av fordonet med ett avancerat system som består av datorer, sensorer, kommunikationsutrustning och mycket mer i infrastrukturen och i fordonen. Ett effektivt och automatiserat transportsystem med ett bättre utnyttjande av den befintliga infrastrukturen och förbättrade möjligheter till kollektivtrafik kan avsevärt också minska markanvändningen för transporter i staden”, skriver Lindholmen Science Park.

– För Europa och övriga delar av världen kan en fortsatt positiv utveckling av detta strategiska innovationsprogram vara mycket intressant. Sverige har redan idag en bra och ledande position, bl a genom trafiksäkerhetsarbetet. Nu kan positionen ytterligare förstärkas på flera sätt, säger Niklas Wahlberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078