23948sdkhjf

Mer pengar till järnvägen

Regeringens budgetproposition innebär mer pengar till järnvägsunderhållet 2015-2018. Trafikverket förbereder och planerar för en mängd åtgärder. När budgeten är beslutad sker upphandling och därefter lägger man ut beställningar på arbetena.
Enligt förslaget i regeringens budgetproposition får Trafikverket ungefär 1,2 miljard kronor extra årligen 2015-2018 för järnvägsunderhåll. Det är i december som det slutgiltiga beslutet kommer om Trafikverket får mer medel till järnvägsunderhåll.
– Vi är förstås väldigt glada om vi får de extra medlen som förslaget i budgetpropositionen innebär, säger Anna Lundman, chef Underhåll i Trafikverket. Vi planerar nu för fler åtgärder och pengarna kommer definitivt anläggningen till godo.
Trafikverket har god framförhållning och en flexibel planering, vilket möjliggör genomförande av fler åtgärder redan nästa år.
Trafikverket och branschen är eniga om att arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor måste ha högsta prioritet. Trafikverket har därför tagit initiativ till ett branschsamarbete om säkerhet på arbetsplatser och i mars undertecknades en gemensam avsiktsförklaring för att minska antalet olyckor.
Trafikverket utgår från att entreprenörerna följer regler och avtal om säkerhet och arbetsmiljö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094