23948sdkhjf

Ernsts Express nyanställer 15 lastbilsförare

Avesta-baserade Ernsts Express tecknar i dagarna ett nytt transportuppdrag med Boliden avseende sligtransporter från det nya gruvområdet i Garpenberg, till Bolidens mellanlager i Gävle Hamn. Uppdraget innebär att Ernsts Express nyanställer 15 lastbilsförare.
Det handlar om cirka 300 000 ton slig som årligen kommer att transporteras den här sträckan.
Transporterna kommer att utföras på ett så klimatsmart sätt som möjligt, med dagens teknik och utbud av förnyelsebara bränslen för tung trafik. Här handlar det om att de nya lastbilarna är utrustade med högsta miljöklassade Euro 6-motorer och att fordonen kommer att drivas på 100 procent ren biodiesel, vilket beräknas reducera utsläppen av växthusgaser med 65 procent.
Fordonen dimensioneras för maximal möjlig last, för att klara ett förhoppningsvis framtida beslut, om ny totalvikt på det svenska vägnätet med 64 tons bruttovikt, mot dagens 60 ton.
Båda avtalsparter deltar i projekt Elväg-Gävle, där en testanläggning för tung trafik med elhybriddrift planeras uppföras, på en teststräcka längs E 16.
Om planerna går i lås kan en provsträcka vara driftsatt redan hösten 2015. Det innebär möjligheter till ytterligare reducering av koldioxidutsläpp på transportsträckan Garpenberg – Gävle Hamn.
- Det här är ett stort och viktigt uppdrag för oss och är helt i linje med vår inriktning att växa med tunga hållbara industritransporter, mitt i vårt verksamhetsområde, säger Roger Blom, vd i Ernsts Express.
Transportuppdraget startar den 1 mars 2015 och innebär att Ernsts Express kommer att nyanställa ett 15-tal yrkesförare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062