23948sdkhjf

Logtrade breddar för att expandera

Den skånska TA-aktören Logtrade har rektyerat en ny försäljningsansvarig och laddar för expansion. Nu breddar man fokus mot transportörer.
Efter en start hos Procter & Gamble och därefter åtta år på TA-leverantören Memnon Networks har Klas Sjöberg hoppat över till den skånska uppstickaren Logtrade för att axla ansvaret som försäljningsansvarig.

Skånebördiga Klas Sjöberg är civilingenjör i industriell ekonomi och har lång erfarenhet av att arbeta med TA-system. Nyligen blev han headhuntad till Logtrade, ett modernt molnsystem för transportadministration.

– Vi ligger i framkant i Sverige. De flesta har ett TA-system idag. Det är en bransch som vuxit väldigt snabbt och hittills har alla kunnat växa med den, men marknaden börjar bli mättad på basala system nu, konstaterar han.

– Däremot är det allt fler företag som börjar inse att ett TA-system kan skapa andra mervärden än att bara boka transporter och skriva ut etiketter. Det kan till exempel vara kontroll på inkommande leveranser, e-postaviseringar eller pris på samtliga transporter, vilket i sin tur möjliggör fakturakontroll så priset kan jämföras med transportfakturan.

Och kliver av hos storaktören för att börja hos Logtrade, som saluför sig som ”det inbyggda systemet”. Logtrade, som framför allt fokuserat på att samarbeta med affärssystem, har nu breddat sin strategi – att försöka ligga närmare slutkunden – och breddar därför mot transportörerna. Nu ska Klas Sjöberg göra företaget välkända i Sverige. Och med 115 000 sändningar per dag och stöd för över tusen transportörer i Norden lär det redan vara några stycken som känner till det.

Ute i Europa är andelen företag som använder TA-system mycket liten, men med tydliga argument finns hoppet om expansion även på kontinenten på sikt.

– Jag tycker generellt att vi i TA-branschen adderar så mycket värde till våra kunder, men är för dåliga på att framhäva det och därmed ta betalt för det, slår Klas Sjöberg fast.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062