23948sdkhjf

Uppdaterade miljökrav för transportupphandlingar

Konkurrensverket har uppdaterat de miljökrav för fordon och transporter som kan ställas vid offentlig upphandling. Kraven syftar till att minska utsläpp från avgasemissioner som bland annat kolmonoxid (CO) och kväveoxider (NOx). Uppdateringen innebär bland annat att kravnivåerna har skärpts för att följa lagstiftningen för Euro-klasser.
Vägtransporterna står för över 90 procent av koldioxidutsläppen från transportsektorn. Genom att ställa krav i upphandlingen av fordon och transporter kan offentlig sektor bidra till att minska utsläppen och på så vis bidra till att nå miljökvalitetsmålet Begränsad klimatpåverkan.
– Lagstiftningen för Euro-klasser har skärpts successivt sedan 2001 och våra kriterier, som ger stöd till de upphandlare som vill ställa krav utöver gällande lagstiftning, har skärpts i takt med detta, säger Annie Stålberg, enhetschef för enheten Policystyrning på Konkurrensverket.
Som en del av uppdateringen av kraven har även förklarande texter ändrats. Kraven finns i tre nivåer i form av förslag på upphandlingskriterier. Kriterierna omfattar ett flertal produktgrupper, från köp av fordon och transportertjänster till köp av tjänster där transporter ingår som en del, såsom städtjänster och entreprenader.
– Upphandlande myndigheter har stor frihet att ställa långt gående krav i upphandlingar så länge dessa har koppling till kontraktsföremålet, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom. Vi tillhandahåller förslag på kriterier som är frivilliga att använda.
Totalt berörs ett 10-tal kriterier inom sju produktgrupper.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064