23948sdkhjf

SCA skeppar mer via Helsingborg

Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA har sedan 2001 varit kund till Helsingborgs Hamn. Som ett resultat av en lång och god relation väljer SCA nu att utöka samarbetet och fördubblar sina volymer med 16 000 ton. Starten sker nu i början av februari.
SCA är en av världens största tillverkare av hygienprodukter, världens tredje största mjukpappersföretag och en av Europas mest lönsamma producenter av skogsindustriprodukter. Den utökade volymen via Helsingborg är gods som tidigare fraktades andra vägar. Det handlar om pappersgods som transporteras från SCA i Sundsvall till mediekoncernen Allers tryckeri i danska Horsens och till ett tryckeri i Taastrup, även det i Danmark. Godset anländer med fartyg till Helsingborgs Hamn där omlastning sker till lastbil.
- Vi är väldigt glada att vi tillsammans med SCA kan utöka vårt mångåriga och djupa samarbete, säger Nicklas Romell, försäljningschef i Helsingborgs Hamn. Det är ett styrkebesked att SCA väljer att flytta godsvolymer, som annars tagit en annan väg, till vår hamn. Ett resultat av att vi är en konkurrensstark partner som är duktiga på service och kvalitet.
Helsingborgs Hamn har samarbetat med SCA sedan 2001.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063