23948sdkhjf

Så här ska Trafikverket fixa underhållet

Trafikverkets Underhållsplan för 2015-2017 är nu klar. Planering av underhållsåtgärder på väg och järnväg sker utifrån regeringens transportpolitiska mål, nationell transportplan och Trafikverkets drift- och underhållsstrategi.
I verksamhetsplaneringen görs prioriteringar som utmynnar i en treårig underhållsplan utifrån vad som ger störst nytta.
Underhållsplanen för 2015-2017 innebär för järnvägen att säkerheten bibehålls på samtliga banor. Vidare prioriteras punktlighet och robusthet i storstad och på större stråk. Storstad och snabbtågstrafiken prioriteras genom exempelvis arbetspendling storstad och mer förebyggande underhåll i nya underhållskontrakt.
På vägsidan innebär prioriteringarna att belagda vägar ska ha fortsatt hög nivå i storstad, på stamvägar och där det är betydande arbetspendling. För grusvägar och tunnlar säkerställs dagens nivå. När det gäller vinterväghållning prioriteras vinterkritiska sträckor.
Beslutad Nationell transportplan innebär att Trafikverket för perioden 2014-2025 har totalt 108,8 miljarder kronor för drift och underhåll av järnvägar och 155 miljarder kronor för väg. Budgeten för den totala verksamhetsvolymen för underhåll av väg och järnväg de närmaste tre åren är cirka 19,7 miljarder kronor per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063