23948sdkhjf

Skärpta krav på socialt ansvar för Elgigantens transportörer

Elgiganten har tecknat nytt transportavtal med tio nordiska transportföretag som tar över alla utgående transporter från Elgigantens nordiska distributionscenter i Jönköping till över 300 varuhus och hemkörningshubbar i hela Norden med start i februari.
Det samlade värdet för transportavtalen uppgår till 250 miljoner kronor.
Med det nya transportavtalet stärker Elgiganten sitt beställaransvar bland annat genom ökade krav på löne- och arbetsvillkor och trafiksäkerhet samt ökade kontrollmöjligheter och uppföljning av transporterna.
En av de viktigaste förändringarna för ökad kontroll är att Elgiganten nu tar över ansvaret för all transportplanering tillsammans med samarbetspartnern Inquire AB.
- Vi har bestämt oss för att vi ska vara ledande även inom transportområdet, säger Niclas Eriksson, vd i Elgiganten. Bra logistik handlar inte enbart om att få produkterna till rätt plats i rätt tid till rätt kostnad. Vi vill att det ska göras med så liten påverkan på vår gemensamma miljö som möjligt och utan att människor blir utnyttjade eller utsatta för fara. Vi har gjort ett gediget arbete för att säkerställa att vi tar vårt fulla ansvar både som beställare och samhällsmedborgare.
Transportlösningarna ska hålla rätt nivå av säkerhet, kvalitet och service, men här finns också ett starkt fokus på det som Elgiganten valt att kalla ”Logistik med hjärta”, det vill säga socialt ansvarstagande. Med det nya transportupplägget har man valt att samarbeta med transportörer som är beredda att vara med i den utvecklingn och som nu ska hantera alla utgående transporter från Elgigantens nordiska distributionscenter i Jönköping till över 390 varuhus och hemkörningshubbar i hela Norden.
- Vårt nuvarande transportavtal löper ut i juni och arbetet med att utforma det nya transportavtalet och hitta samarbetspartners som uppfyller våra krav har tagit närmare två år, säger Niklas Eriksson. Under processens gång har vi fört dialog med 85 nordiska transportföretag och tio av dessa har vi nu tecknat avtal med.
De nya transportörerna kommer att fasas in med start i februari. Från och med 8 juni sker alla utgående transporter med Elgigantens nya transportleverantörer.
De transportföretag som Elgiganten tecknat avtal med är:
Sverige: ACX Logistics AB, Bring Cargo Inrikes AB, Rosenlunds Åkeri AB, Tommy Nordbergh Åkeri AB och Wiréns Åkeri AB.
Norge: Kingsröd Transport AS och Termo Transit AS.
Danmark: DSV Road.
Finland: Ahola Transport och Oy Scandic Trans Ab.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11