23948sdkhjf

Logistiken går lekande lätt med ny lösning

Swisslog får i uppdrag att leverera ett så kallat CarryPick-system till DB Schenker Logistics lager- och logistikanläggning i Arlandastad. Lagerlösningen är speciellt utformad för e-handelsföretaget Lekmer.com, Nordens största butik för leksaker samt barn- och babyprodukter på nätet.
Ordern består av ett CarryPick-system som ingår i e-handelsportföljen Click & Pick.
- Tillsammans med Swisslog utvecklar vi en lager- och hanteringslösning för Lekmer som vi är ensamma om i Europa, säger Anders Holmberg, Business Development Manager i DB Schenker Logistics. Lösningen har en produktivitet som överträffar alla manuella lösningar i branschen.
Swisslog levererar ett mobilt CarryPick-system som består av 65 autotruckar (automated guided vehicles), 1 500 mobila ställage, sju arbetsstationer samt Swisslogs egenutvecklade styrsystem, Warehouse Manager. Lagerlösningen är i princip helt automatiserad och av samma typ som Amazon och många andra världsledande e-handelsföretag använder. Lösningen ger DB Schenker Logistics och Lekmer.com ett automatiserat varuflöde som ger en snabbare orderhantering med högre kvalitet till lägre hanteringskostnader.
- Detta är en genombrottsaffär för oss på flera sätt, säger Hans Sparf, Head of Sales & Consulting i Swisslog Norden. Det är den första order vi får på CarryPick och inger som en del av DB Schenker Logistics unika automatiserade lagerlösning i Arlandastad.
Swisslogs Click & Pick består av ett antal moduler som kombineras till kundunika, skalbara lösningar; bansystem, lyftteknologi, programvaror samt standardiserade lösningar såsom AutoStore, SmartCarrier och CarryPick som kombineras till skräddarsydda lösningar med hög plockeffektivitet, en mer korrekt och förutsägbar distribution samt en smidig returhantering.
CarryPick består av fyra integrerade delar, nämligen automatiska truckar, mobila ställage, arbetsstationen ProPick och Swisslogs egenutvecklade styrsystem, Warehouse Manager.
Enligt Swisslog ger systemet en rad fördelar, till exempel en mycket hög lagerproduktivitet, snabb, effektiv och säker orderhantering inklusive returhantering samt en attraktiv totalkostnad.
Det var i slutet av januari som nyheten om att Nordens största butik för leksaker samt barn- och babyprodukter på nätet, Lekmer.com, har valt att förlägga sin lagring och varuhantering hos DB Schenker Logistics i Arlandastad, Stockholm, släpptes.
- Vi har byggt upp en lager- och hanteringslösning för Lekmer som vi i är ensamma om i Europa, säger Anders Holmberg. Lösningen har en produktivitet som överträffar alla manuella lösningar i branschen.
Att Lekmer nu flyttar lagerverksamheten till DB Schenker i Arlandastad beror på att företagets starka tillväxt fortsätter.
- Vi får tillgång till större lageryta och ett automatiserat varuflöde, vilket leder till snabbare orderhantering med högre kvalitet till lägre hanteringskostnader. Vi räknar med att lagerflytten kommer att leda till ännu nöjdare kunder och betydande resultatförstärkningar inom Lekmer, säger Fredrik Palm vd i Lekmer.
Flytten av Lekmers verksamhet till Arlandastad kommer att ske i mars och beräknas sysselsätta cirka 30 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078