23948sdkhjf

72 uppsägningar efter Itellas stålbad

Sammanlagt 72 arbetstillfällen försvann i samband med den nyligen genomförda omorganisationen i den finska post- och logistikkoncernen Posti/Itella.
Transport & Logistik Idag/Transportnet rapporterade hösten 2014 om att den finska post- och logistikkoncernen Posti/Itella i oktober 2014 tillkännagav en omorganisation av sin logistikverksamhet i Skandinavien. Omorganisationen innebar att bolaget ska ha fortsatt fokus på lastbilstransporer mellan de länder där bolaget bedriver verksamhet, samt till utvalda marknader i Europa. Samtidigt kastade den finska postkoncernen in handduken när det gäller aktiviteter inom flyg- och sjöfrakt och tredjepartslogistik i Danmark. Lageranläggningar i Sverige och Norge kommer att avvecklas under 2015.
Skälet till dessa förändringar är att bolaget har förlorat stora pengar på de verksamheter som avvecklats eller avyttrats.
När beslutet om omorganisationen togs startades fackliga förhandlingar som berörde 300 anställda i Sverige, Norge och Danmark. Förhandlingarna är nu slutförda och innebär att 72 personer förlorar sina jobb. Det handlar om 15 i Sverige, 24 i Norge och 33 i Danmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062