23948sdkhjf

Thomas Wiklund ny COO i UniCarriers Europe

Thomas Wiklund, 51 år, har utsetts till ny Chief Operating Officer (COO) för försäljning och eftermarknad på UniCarriers Europe GmbH. Han efterträder Keiji Ikeda som flyttar till koncernens huvudkontor i Japan.
Wiklund – som tillträdde sin nya befattning den 1 februari i år – rapporterar till Nobuo Yoh, CEO och President i UniCarriers Europe.
Med utnämningen av Thomas Wiklund som ny COO för försäljning och servicemarknad utökar UniCarriers sitt fokus på sitt europeiska försäljningsnätverk under ledning av en europeisk ledningsgrupp. De viktigaste målen för Thomas Wiklund är att säkra fortsatt tillväxt och marknadsandelar i Europa.
- UniCarriers har ett brett spektrum av moderna materialhanteringslösningar med en stor potential för ytterligare tillväxt, säger Thomas Wiklund. Jag är väldigt glad att få nyttja mina erfarenheter från liknande situationer och att bli delaktig i ett team med professionella medarbetare.
Thomas Wiklund tar med sig en omfattande kunskap om truckmarknaden och materialhanteringslösningar till företaget, då han arbetat för Cargotec-koncernen i åtta år. Som President för Kalmar Material Handling Division uppnådde han en fördubbling av omsättningen på tre år och såg därmed till att de blev global marknadsledare inom sitt segment.
Keiji Ikeda tillbringade totalt tio år av sin karriär i Europa och har under den tiden haft ett avgörande inflytande på etableringen av, samt den nuvarande strukturen på UniCarriers Europe. Han återvänder nu till sitt hem i Japan där han kommer att fokusera på nya uppgifter inom UniCarriers-gruppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064