23948sdkhjf

Lyckad invigning för Aditro i Borås – nu väntar Nykvarn

På tisdagen invigde Aditro Logistics sin toppmoderna logistikanläggning på cirka 40 000 kvadratmeter i Viared, Borås. Samtidigt avslöjade företagsledningen att bolaget våren 2016 öppnar ett liknande logistikcenter i Nykvarn söder om Stockholm.
Den toppmoderna logistikanläggningen i Viared, Borås, kallas för Blixten, vilket även är den formella fastighetsbeteckningen.
Aditro Logistics har tidigare haft två logistikanläggningar i Borås. All verksamhet från de anläggningarna har nu flyttats till Blixten.
Logistikanläggningen är den första som har uppförts i det utvidgade logistikområdet Västra Viared utmed motorvägen mot Göteborg uppfyller alla tänkbara krav som finns på en modern logistikbyggnad. Fastigheten inrymmer lagerytor samt kontor och har uppförts enligt kraven för GreenBuilding certifikat av Nordic Real Estate Partners (NREP).
- Aditro är i en spännande expansionsfas, säger Matthias Kettelhoit, vd i Aditro Logistics. Vi har under en period planerat att etablera ett logistikcenter i Västsverige. en effektiv byggnad i ett attraktivt område som stödjer vår och våra kunders expansion, säger Matthias Kettelhoit, vd för Aditro Logistics.
Den nya logistikanläggningen i Viared har en flexibel layout och optimalt utnyttjade markytor.
- Anläggningen uppfyller samtliga tekniska krav för modern logistik, säger Matthias Kettelhoit.
Vid logistikanläggningen i Borås hanterar Aditro Logistics uppdrag för en rad kända varumärken inom ett antal branscher, bland andra Salming, Björn Borg, Kärcher, Brio och Silva.
Vid invigningen i Borås på tisdagen tillkännagav Matthias Kettelhoit att Aditro Logistics styrelse har beslutat att uppföra en nästintill identisk anläggning till logistikcentret i Viared i Nykvarn, 5 mil sydväst om Stockholm.
- Nykvarn har en närhet till flera av Sveriges snabbväxande regioner och det tar endast cirka tio minuter från Nykvarn till strategiska järnvägsknutpunkter, hamnar och motorvägar, säger Matthias Kettelhoit. Även fastigheten i Nykvarn kommer att få en flexibel layout och optimalt utnyttjade markytor. Anläggningen kommer att möta samtliga tekniska krav för modern logistik.
Aditro Logistics har private equity-bolaget Valedo Partners som huvudägare och Aditros ledning som minoritetsägare.
Styrelsen i bolaget består av ett antal rutinerade personer med gedigen erfarenhet från logistikområdet; Jan Sjöquist (styrelseordförande), Matthias Kettelhoit, Nils Forsberg, John Christer Alexander Olsson och Jan Sundling.
Omsättningen i Aditro Logistics beräknas för 2015 att uppgå till 750 miljoner kronor. Bolaget har 700 medarbetare och förfogar över 175 000 kvadratmeter eget lagerutrymme i Jönköping och Borås i Sverige, samt Kopstad i Norge. Utöver detta bedriver Aditro Logistics bemannings- och insite-tjänster på ett antal platser i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078