23948sdkhjf

62 förlorar jobbet vid Orios reservdelslogistik

62 medarbetare förlorar sina jobb inom Orios reservdelslogistik sedan de fackliga förhandlingarna nu har avslutats.
Ledningen i Orio varslade i slutet av november förra året 74 personer om uppsägning. Åtgärden är ett led i ett pågående omstruktureringsarbete för att anpassa organisationen till nya förutsättningar.
De fackliga förhandlingarna är nu avslutade och 62 medarbetare som berörs har informerats om uppsägning alternativt pensionslösning. Uppsägningarna omfattar 44 personer i Nyköping, varav 12 tjänstemän och 32 kollektivanställda, samt 8 tjänstemän i Trollhättan. 10 personer berörs av pensionslösningar.
- Det är oerhört svårt att duktiga medarbetare måste lämna bolaget, säger Orios vd Jonas Tegström. Vi har stor respekt för vad det innebär för berörda och kommer att ge bästa möjliga stöd. Samtidigt står vi inför omfattande förändringar där vi måste sänka våra kostnader och investera för framtiden för att skapa bättre förutsättningar för företagets långsiktiga tillväxt.
I slutet av 2013 inleddes en omfattande omstrukturering av Orios verksamhet med målet att skapa en effektivare plattform och förbättra den långsiktiga konkurrenskraften inför de nya marknadsvillkor bolaget står inför. Samtliga delar av verksamheten ses över och successivt implementeras nu nya system och processer för att effektivisera försäljning och distribution av ett breddat produktutbud till en breddad kundbas.
En viktig del av omstruktureringsarbetet är anpassningen av organisationen och bolagets kostnadsstruktur vilket ledde till att ett varsel om övertalighet motsvarande 74 tjänster lades den 28 november 2014.
Orio, som är helägt av svenska staten, ansvarar för lagerhållning, försäljning och distribution av Saab Original reservdelar och tillbehör till samtliga auktoriserade Saab Service Centers och Saab Parts Centers globalt samt säljer logistik- och tekniktjänster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078