23948sdkhjf

PostNord inleder stor upphandling – tar in fler externa åkerier

PostNord möter just nu en kraftig tillväxt inom paket, pall och styckegods och inleder av det skälet under våren en upphandling inom distribution som riktar sig till åkerier i Sverige.
- För att möta denna tillväxt krävs stora infrastrukturella investeringar, och vi måste prioritera hårt bland dem, säger Per Ljungberg, kommunikationschef i PostNord Sverige till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Våra terminaler och vår utrustning är en väsentlig del i infrastrukturen som vi vill äga själva. Det innebär att vi kommer att investera i lägre takt i egna fordon.
Per Ljungberg framhåller att PostNord under våren kommer att inleda en upphandling inom distribution som riktar sig till åkerier i Sverige.
- Denna upphandling berör vår logistikverksamhet, det vill säga transporter med skåpbilar och lastbilar, säger han. Brevbärarbilar berörs inte. Med en större mix av egna och externa fordon får vi ökad flexibilitet för att möta den kraftiga tillväxten inom e-handel och utveckla vår logistikaffär ytterligare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062