23948sdkhjf

Thomas Morell bjuder på tårta

Sedan årsskiftet, då en viktig del i lagstiftningen ändrades, har polisen stoppat och påfört cirka 10 utländska transporter sanktionsavgifter för olaga cabotagetrafik.
- En synnerligen efterlängtad åtgärd i kampen mot bland annat olaga yrkesmässig trafik, säger Thomas Morell, regionchef i Sveriges Åkeriföretag Skaraborg. Både Monica Green (S) och Sten Bergheden (M) har engagerat sig i branschens villkor och båda har också arbetet intensivt i riksdagen. Både i fråga om interpellationer och motioner.
På torsdag den 26 februari klockan 11.00 vill Sveriges Åkeriföretag därför uppmärksamma den positiva utveckling man sett sedan årsskiftet.
- Problemen är långt ifrån lösta, men det som sker just nu i polisens rapportering ger en tydlig signal till branschens aktörer att det kostar pengar att köra olagligt, säger Thomas Morell. Under hösten och vinter har även flera uppmärksammade fall med falska körkort, förarkort och id-handlingar varit föremål för rättvisan. Just fallet i Sundsvall var det som fick manifestationen ”Här stannar Sverige” att ta riktig fart.
De två som arrangerade manifestationen i Skövde den 20 december var Johan Wilsson och Emil Sahlberg. Båda deltar också på torsdag.
- I Skövde samlades inte mindre än 131 fordon under den lördagen i december för att visa allmänheten att branschen kräver krafttag mot dem som bedriver olaga yrkesmässig trafik, saknar körkort eller framför fordon påverkade av alkohol eller liknande, säger Thomas Morell. Klockan 11.00 serveras kaffe och tårta hos Sveriges Åkeriföretag på Bangårdsgatan 11 i Skövde. Givetvis skall vi diskutera utvecklingen och vilka åtgärder som behövs i framtiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094