23948sdkhjf

Lastbilsförare smugglade 110 kg amfetamin i däcken

Tullarna vid svensk-norska gränsen i Svinesund har gjort det näst största tullbeslaget någonsin då en scanneroperatör natten till den 15 januari scannade ett nederländskt trailerekipage och upptäckte avvikelser i två lastbilsdäck under fordonet.
Vid en noggrannare kontroll framkom att däcken var mycket slitna. Nya scannerbilder visade att det låg en mängd paket inne i varje däck.
- Paketen vägdes sedan till totalt 110 kilo amfetamin, säger Asle Farberg, avdelningschef för gränskontrollen i Tollregion Öst-Norge. Tullarna fryste omedelbart tullkontrollen efter att ha hittat paketen. De larmade även polisen om narkotikabeslaget.
Den 53-årige nederländska lastbilsföraren som körde trailerekipaget greps. Han berättade för tullarna att han var bosatt i Brasilien, men att han frågat efter arbete när han befann sig i Europa. Han hade då fått uppdraget att utföra den aktuella transporten med en last som bestod av 12 ton bananer till Norge.
Beslaget av 110 kg amfetamin är enskilt mer amfetamin än vad den norska tullen beslagtog under hela 2014 i Norge. Det är det näst största tullbeslaget av amfetamin någonsin i Norge. Det största beslaget är på 116 kilo gjordes i taket på en skåpbil i Oslo i januari 2008.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062