23948sdkhjf

Östlings efterträdare planerar holdingbolag för lastbil och buss

Andreas Renschler – Leif Östlings efterträdare som högste chef för Volkswagenkoncernens lastbils- och bussverksamhet – planerar att slå samman Scania, MAN och nyttofordonsverksamheten i Volkswagen till ett särskilt holdingbolag för att åstadkomma bättre samordning.
Den tyska affärstidningen Handelsblatt rapporterar att Leif Östling fick kritik under sin tid som Volkswagens nyttofordonschef för att inte ha verkat för att uppnå högre samordning.
Andreas Renschler, som tillträdde sin nya befattning i Volkswagenkoncernen för ungefär en månad sedan, har mångårig erfarenhet av att samordna buss- och lastbilsverksamheter från sin tid som direktör i Daimler-koncernen.
Enligt Handelsblatt har Renschler valt ut de medarbetare som ska ingå i ledningen för nyttofordonsverksamheten i Volkswagen. En av dem är svensken Anders Nielsen som i dag är CEO för MAN och som tidigare var direktör inom Scania-koncernen.
Renschler har önskemål om att det nya holdingbolaget inte ska ha sitt huvudkontor i Volkswagens ”huvudstad” Wolfsburg, utan att verksamheten ska styras från någon annan ort.
Handelsblatt rapporterar att Volkswagen-ledningen inte vill kommentera uppgifterna som framkommit.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093