23948sdkhjf

APM Terminals sparkar toppchefer

APM Terminals – som bland annat driver hamnterminaler i Göteborg och på ett stort antal platser i världen - avskedar tre direktörer för brott mot interna riktlinjer som påstås ha skett i bolagets indiska verksamhet.
Det handlar om Christian Möller Laursen, CFO, Martin Gaard, CCO och Michael Lund Hansen som var ansvarig för global projektimplementering.
Enligt internationella sjöfartsmedier omgärdas avskedandet av de tre toppcheferna av mystik. APM Terminals bekräftar för Lloyds List att de tre direktörerna har blivit avskedade och att det pågår internutredning för att reda ut de tre direktörernas förehavanden. Bolaget vill i övrigt inte kommentera det här skeendet.
Källor uppger till danska Shipping Watch att det är oegentligheter i APM Terminals indiska verksamhet som ligger till grund för avskedandet av de tre toppcheferna.
APM Terminals – som bildlikt talat är ett av AP Möller/Maersk-koncernens flaggskepp - redovisar en omsättning för 2014 på motsvarande cirka 40 miljarder svenska kronor (4,46 miljarder US-dollar), vilket är en ökning jämfört med 2013 då omsättningen uppgick till motsvarande cirka 38 miljarder svenska kronor (4,3 miljarder US-dollar). Bolaget redovisar ett överskott för 2014 på motsvarande cirka 8,0 miljarder svenska kronor (900 miljoner US-dollar), vilket är en rejäl ökning jämfört med 2013 då bolagets överskott uppgick till motsvarande cirka 7,0 miljarder svenska kronor (770 miljoner US-dollar).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079