23948sdkhjf

Classic Textiles väljer Eskilstuna för logistiken

Classic Textiles effektiviserar sitt logistikflöde och väljer Pihls för tågtransporter till Eskilstuna.
Classic Textiles säljer textilier och ställer höga krav på miljö och etik i produktions- och logistikflödet.
- En stor del av varorna kommer från Asien i containers och vi ville effektivisera flödet, säger bolagets ägare Jan Franck. Därför är Pihls lösning med tågtransporter till Eskilstuna och hantering nära marknaden bra. Vi får en säker och hållbar lösning med liten miljöbelastning.
Tidigare omlastades företagets containers i Göteborg för vidaretransport. Genom den nya lösningen körs containern direkt med tåg till Eskilstuna Kombiterminal. Från terminalen tar Pihls över och plockar om varorna och distribuerar till Classic Textiles kunder.
Classic Textile of Sweden AB marknadsför hemtextilier som sängkläder, mattor, handdukar med mera i Sverige under eget varumärke och med egna butiker, CT Home. Företaget har också försäljning i Finland och Tyskland.
Pihls verksamhet inom tredjepartslogistik omfattar allt från mottagning, bearbetning, paketering, lagring till transport till slutkund. Ett område där Pihls har fått en bra start på 2015 med stora projekt för flera företag inom både konfektionsdetaljhandeln och industrin.
– Vi tar hand om kundens lager - i våra lokaler - och transporterar ut varorna på deras beställning, säger Pihls vd Erik Segerstedt. Vi ger kunderna hållbara logistiklösningar som ger dem möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet.
Eskilstuna Kombiterminal är en av Sveriges viktigaste terminaler för omlastning mellan järnväg och bil. En terminal som blivit utsedd till "Årets transportlösning" inom ramen för Stora Logistik & Transportpriset och har ett bra läge för olika transportlösningar, till och från Stockholm-/Mälardalsregionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07