23948sdkhjf

AkkaFrakt tar över BGF Skåne

BGF Skåne AB, som bedriver godsförmedling, har förvärvats av AkkaFrakt. Under våren 2015 integreras BGF med AkkaFrakts affärsområde Logistik och all ordertrafik sköts från gemensamt kontor och terminal på Hemsögatan i Malmö.
- Vi vet sedan tidigare att BGF är ett synnerligen välskött företag och står för samma värderingar som AkkaFrakt, säger AkkaFrakts vd Lars Heidenberg. Därför är det enkelt beslut, när tillfälle ges, att vara med att fortsätta utveckla BGF för framtiden.
Bengt Andersson, vd i BGF Skåne, framhåller att BGF har haft ett långvarigt samarbete med AkkaFrakt.
- Vi vet vad de står för, säger han. Därför känns det tryggt att BGF:s personal går in i AkkaFrakt och bidrar bland annat med sin kompetens och sitt kontaktnät.
Det finns främst två skäl till försäljningen. Dels går BGFs ägare Bengt Andersson snart i pension,dels behövs det investeras i företaget. Förvärvet av BGF innebär att AkkaFrakt kommer att göra de satsningar som behövs för att höja servicenivån ytterligare till kund.
- BGF blir ett bra tillskott till AkkaFrakt och kommer att bidra till en gynnsam förädling av verksamheten, säger Laslo Farago, Affärsområdeschef Logistik i AkkaFrakt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094