23948sdkhjf

Gardells logistikgigant laddar för förvärv

Peter Ulber (bilden), koncernchef i Gardells logistikgigant Panalpina bedömer att speditions- och logistikmarknaden kommer att uppleva en ny våg av samgåenden och förvärv (M&A), men att Panalpina inte kommer att genomföra större förvärv förrän tidigast i slutet av 2016. Men bolaget har handlingsberedskap om tillfällen dyker upp redan i år och nästa år.
Peter Ulber gjorde denna bedömning i samband med ett föredrag på en logistikkonferens i förra veckan som Lloyds Loading List refererar till. Ulber har mångårig erfarenhet av speditions- och logistikbranschen och hade en lång period av år direktörsbefattningar inom den Schweiz-baserade globalt verksamma speditions- och logistikkoncernen Kuehne + Nagel. 2013 tillträdde han som koncernchef i en annan Schweiz-baserad globalt verksam speditions- och logistikkoncern, nämligen Panalpina med Christer Gardells riskkapitalbolag Cevian Capital Partners som näst största aktieägare.
- Några av de nyligen genomförda förvärven i Japan inom logistiksektorn kan uppenbarligen vara början på en ny förvärvsvåg inom denna sektor, säger Peter Ulber. Det finns ett antal bolag i branschen som inte klarar sig bra, så helt klart pågår det förvärvsaktiviteter på marknaden.
Peter Ulber framhåller att det kommer att dröja ett tag innan Panalpina kommer att genomföra planerade förvärv.
- Vi har tidigare sagt att det inte vore ansvarsfullt av oss att genomföra ett större förvärv just nu, eftersom vi nu implementerar ett nytt IT- och ledningssystem i koncernen, säger han.
Skälet är enligt Peter Ulber att ett förvärv skulle ta för mycket fokus från detta implementeringsarbete.
- Men i slutet av 2016 vill vi vara redo för att kunna medverka i ytterligare konsolidering i branschen, säger han.
Peter Ulber utesluter dock inte att det kan ske förvärv redan före slutet av 2016.
- Vi är förvisso redo redan nu för att genomföra förvärv, säger han. Vi har inte löst alla våra problem inom bolaget, men vi har identifierat vilka dessa problem är, och steg för steg löser vi dem ett efter ett.
Av det skälet håller Panalpina enligt Peter Ulber ögonen på möjligheter för förvärv av bolag som ligger nära Panalpinas kärnverksamhet, så kallade on bolt förvärv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063