23948sdkhjf

LGT Logistics får nygammal ägare

Det svenska riskkapitalbolaget Litorina blir åter ägare till möbellogistikbolaget LGT Logistics genom att förvärva bolaget av riskkapitalbolaget Axcel.
Litorina – med den förre ASG-koncernchefen Jörgen Ekberg som en partner i bolaget - blir en nygammal ägare till LGT Logistics, eftersom man för ett antal år sedan ägde bolaget innan man 2009 sålde LGT Logistics till Axcel.
LGT Logistics, med en årsomsättning på drygt 700 miljoner kronor, är Nordens ledande aktör inom möbellogistik och erbjuder lösningar som bland annat består av lagerhållning, samlastning och distribution av möbler inom och till och från Norden. Under Axcel’s (Axcel III) ägarskap (2009-2015) har bolaget genom organisk tillväxt och förvärv stärkt sin marknadsledande position i Danmark, Sverige och Norge, etablerat närvaro i Baltikum samt utvidgat logistikerbjudandet till att omfatta direktdistribution till slutkonsument. LGT Logistics är idag, med sitt omfattande distributionsnätverk, en knutpunkt inom den nordiska möbelbranschen mellan producenter, exportörer, importörer, butiker och e-handelsaktörer. Bolaget har verksamhet i Norden och Baltikum och arbetar utifrån lager och terminaler i Horsens i Danmark samt i Tibro och Bjärnum i Sverige. Bolaget går nu in i en ny fas när Axcel säljer LGT Logistics till Litorina.
- LGT Logistics är ett mycket fint bolag med en stark ledningsgrupp, som har utvecklats väl under Axcels ägarperiod trots en långvarig lågkonjunktur, säger Vilhelm Sundström, ansvarig partner på Axcel. Bolaget står nu väl rustat för att växa och utvecklas tillsammans med Litorina som ny ägare.
Tillväxtmöjligheterna framåt bedöms som goda både inom nuvarande och närliggande segment och tjänster.
- Oavsett om en soffa köps av en konsument i en möbelbutik eller via e-handel kommer den att behöva transporteras från producent till slutkonsument, säger LGT Logistics vd John Riis. LGT Logistics har, med bolagets pannordiska plattform och specialiserade tjänsteerbjudande, en stark position för att möta den efterfrågan. Under Axcels ägarperiod har LGT Logistics ytterligare stärkt sitt varumärke och utvecklat kunderbjudandet. Bolaget har också etablerat sig i Baltikum och står nu mycket väl rustade för framtiden.
Affären, som måste godkännas av konkurrensmyndigheterna, förväntas bli slutförd under april 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062