23948sdkhjf

Speditionsbolag skickar hem fifflande lastbilsförare

Ett av Europas större speditionsbolag – LKW Walter – skickar nu hem den lastbilsförare som i början av mars vid två tillfällen stoppades i Sverige och Norge för brott mot lagstiftningen som reglerar yrkestrafik på väg.
Efter att den makedonska föraren i den Bulgarien-registrerade dragbilen med en tyskregistrerad semitrailer från LKW Walter i början av mars stoppades för lagöverträdelser i både Sverige och Norge, skickade norska Anlegg & Transport/at.no ett mejl till LKW Walter där de frågade om detta trailerekipage utförde transporter för dem.
I ett svarsmejl bekräftar Bernhard Haidacher, Transportpartner Management Director i LKW Walter, att trailerekipaget utförde transporter för dem.
Här nedan är svarsmejlet från Bernhard Haldacher:
”Denna semitrailer är en del av vår flotta. Vi har redan undersökt saken och gjort nödvändiga förändringar. Chaufförens uppförande är helt i strid mot våra regler och procedurer som det åkeri chauffören tillhöra hade samtyckt till och fått utbildning i. Detta uppförande är helt oacceptabelt. Som en konsekvens har vi nu skickat hem chauffören. Detta har även fått konsekvenser för det berörda åkeriet. Inom LKW Walter råder nolltolerans mot regelbrott. Kvalitet och säkerhet är nämligen huvudelement i LKW Walters företagsfilosofi”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078