23948sdkhjf

Fordonslackerare får yrkesprov

För att höja utbildningens kvalitet och status arrangeras för första gången ett yrkesprov för fordonslackerare. Arrangörer är LYN (Lackerarnas Yrkesnämnd) i samarbete med Lugnetgymnasiet i Falun.
Med yrkesprovet som äger rum den första veckan i maj på Lugnetgymnasiet i Falun, vill LYN förtydliga branschens krav och standard för att öka och höja anställningsbarheten och yrkesskickligheten bland de som arbetar eller utbildar sig inom branschen. Provet ska visa bransch och skola vad som krävs för att få ett yrkesdiplom. Bedömningen kommer att göras av provförrättare som utsetts av LYN. Provet riktar sig främst till elever men är även öppet för lärare, handledare och övriga verksamma inom branschen.
- Genom att introducera ett yrkesprov vill vi synliggöra de kunskaps- och färdighetskrav som finns för anställningsbarhet som fordonslackerare, säger Caj Luoma, vd för Motorbranschens yrkesnämnder. Vi tror att yrkesprovet dessutom bidrar till driva kvaliteten i gymnasieskolans utbildningar i positiv riktning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063