23948sdkhjf

Opus köper Drew Technologies

Opus Inspection har slutfört förvärvet av Drew Technologies som meddelandes 13 februari 2015. Köpeskillingen uppgår till 255 miljoner kronor.
Drew Technologies är tillverkare av utrustning för fordonsanalys och diagnos för bilprovningsbranschen och för fordonsindustrin och blir nu ett dotterbolag till Opus Inspection. Företaget kommer dock att fortsätta att fungera som en fristående juridisk enhet under nuvarande ledning.

Köpeskillingen uppgår till 30 miljoner US dollar, cirka 255 miljoner kronor, plus eventuell tilläggsköpeskilling om 4,4 miljoner dollar, cirka 37 miljoner svenska kronor. I förvärvet ingår en kassa om cirka 0,4 miljoner dollar, cirka 3 miljoner kronor. Den förvärvade verksamheten, exklusive kassa, värderas därmed till cirka 34 miljoner dollar eller 289 miljoner kronor på skuldfri basis. Förvärvet slutfördes den 23 mars 2015.

Drew Tech med huvudkontor i Ann Arbor, Michigan, USA grundades 1996 och har utvecklats till en ledande leverantör av OBD-utrustning för fordonsanalys och diagnossystem till fordonstillverkare, verkstäder, bilförsäljare och bilprovningsstationer globalt. All produktutveckling, design och slutlig produktion sker i Ann Arbor. Företaget ligger i framkant inom den senaste OBD-tekniken som används för att besiktiga fordon för både miljö- och säkerhetskontroll av fordon.

Förvärvet innebär att Opus Inspection får tillgång till den viktiga OBD-tekniken som bolaget använder på flera marknader. Detta är en teknik som är av stor vikt för Opus Inspections framtida globala produkt- och tjänsteutbud, bland annat på den amerikanska bilprovningsmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112