23948sdkhjf

Bro knäcktes när lastbil hamnade i älven

Ett lastbilsekipage med pellets i lasten hamnade på tisdagskvällen i Österdalälvens vatten efter att ha kört ut på Flottbron i Gagnef – en bro som klarar endast fyra ton.
– Chauffören har kört ut på bron, den har vikit sig och gått av och dragbilen har hamnat helt i vattnet, säger Jessica Åkerström , vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Falun till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Det var på tisdagskvällen som lastbilsföraren körde ut på den smala Flottbron i Gagnef. När pontonbron först knäade och därefter knäcktes och långtradarekipaget hamnade i vattnet lyckades lastbilsföraren ta sig ur och är oskadd. Bron är däremot mycket skadad.

– Den är trasig och måste stängas av, säger Jessica Åkerström till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Lastbilsföraren fick göra ett utandningsprov som visade att han var nykter. Polisen har dock inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik.

I samband med olyckan läckte diesel från lastbilen ut i Österdalälvens vatten. Bärgningsarbetet av lastbilsekipaget beräknas ta tid.

Dalarnas Tidningar rapporterar att lastbilsföraren blev vilseledd ut på den alltför smala bron på grund av instruktioner från GPS-navigator. När lastbilsföraren upptäckte det olämpliga vägvalet gasade han på för fullt för att försöka ta sig över bron. Försöket misslyckades.

Enligt Trafikverket är väg 590 mellan Gagnefs Flottbro och Gagnefs Kyrkby nu helt avstängd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062