23948sdkhjf

Blomquist i konkurs – kör vidare i Sverige

Den kände skandinaviske transportprofilen Ragnar Blomquist begär sitt moderbolag Verningen Eiendom AS i norska Larvik i konkurs. Nu driver han delar av verksamheten vidare genom Bess Transport i Sverige.
Norska Finansavisen rapporterar att bolaget Verningen Eiendom AS bildades 1992, men att bolaget bytte namn från Blomquist Eiendom AS till Verningen Eiendom AS den 10 december 2014. Bolaget var helägt av Ragnar Blomquist.
Enligt Finansavisen har fordringsägare förlorat 50 miljoner kronor i konkursen. Verningen Eiendom (tidigare Blomquist Eiendom), som redovisade en förlust på 40 miljoner kronor 2013, är huvudbolaget i Ragnar Blomquists transportimperium.

Ragnar Blomquist säger till Finansavisen att det huvudsakligen är konkursen i Jörgensen AS som har orsakat den här situationen. Före jul sa den ena banken nej till att gå med på en återfinansiering av bolaget med 40 egna trailrar och 30 000 transportuppdrag per år och med en skuld på 76 miljoner kronor.
I februari i år gick även Blomquist-bolaget Jas Bil i konkurs. Ägarandelarna från Jas fördes över till Jörgensen AS.

Ragnar Blomquist har nu flyttat över 20 släpvagnar från Jörgensen AS till Bess Transport i Sverige. Före jul sa Ragnar Blomquist att han hade investerat 25 miljoner kronor i sin transportverksamhet i Sverige. Nu gör han enligt Finansavisen dock gällande att det är investerar som äger transportbolagen. Själv är han enbart anställd till att driva verksamheten i Blomquist Transport med mer än 35 fordon på vägarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078