23948sdkhjf

Regeringen lägger ner Logistikforum

På fredagen beslutade regeringen att avveckla Logistikforum – ett forum som bildades redan 2007 och som 2013 fick en nystart med ett tydligare uppdrag. Infrastrukturminister Anna Johansson tycker att dialogen i logistikfrågor fortsättningsvis bör ske i de trafikslagsvisa branschråden som anordnas av Näringsdepartementet.
Efter regeringsbeslutet på fredagen om att avveckla Logistikforum skickade infrastrukturminister Anna Johansson ut ett brev till ledamöterna i Logistikforum där hon tackade dem för sina insatser. Transport & Logistik Idag/Transportnet har tagit del av detta brev.
”Jag anser att dialogen mellan Regeringskansliet och transportköpare, transportföretag och transportforskning är viktig men fortsättningsvis bör den ske i till exempel de trafikslagsvisa branschråden som anordnas av Näringsdepartementet”, framhåller
Anna Johansson i brevet. Anna Johansson förklarar att regeringen därför har beslutat att avveckla Logistikforum.
Anna Johansson avslutar brevet med att åter tacka ledamöterna för deras engagemang för effektiva transporter och hon hoppas att få träffa ledamöterna i andra sammanhang framöver.
Logistikforum bildades redan 2007, men fick 2013 en nystart med ett tydligare uppdrag.
De 25 ledamöterna i Logistikforum har bistått Näringsdepartementet med omvärldsanalys både nationellt och internationellt. Ledamöterna har också föreslagit genomförbara anpassningar av transportsystemet i riktning mot främst miljömässig med även social och ekonomisk hållbarhet. På så sätt har forumet bidragit till att utveckla beslutsunderlag och fånga upp förutsättningar för effektivare transporter av gods.
Forumet har varit en arena för dialog samt erfarenhetsutbyte mellan regeringen och företrädare för olika samhällsområden. Ledamöterna har bestått av representanter från näringsliv, universitet och högskolor och var och en har suttit på personliga mandat och väntas inte företräda sitt företag.
Forumet har varit nära knutet till Transportenheten på Näringsdepartementet vars uppgift är att bereda frågor till forumets möten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065