23948sdkhjf

GDL utökar för Skånemejerier

Skånemejerier ger GDL både fortsatt och utökat förtroende att utföra distribution av bolagets produkter. Uppdraget utökas, från 4 till 16 lastbilar.
GDL har sedan många år tillbaka utfört distribution åt Skånemejerier på Österlen. Detta avtal är nu förlängt samtidigt som GDL även kommer att utföra distributionen i nordvästra Skåne och södra Halland, från Glumslöv i söder till Halmstad i norr.
- Det nya utökade avtalet – som trädde i kraft den 1 mars i år - är femårigt och sysselsätter 16 lastbilar i heltidsuppdrag, säger Mats Lindberg, avdelningschef för distribution Skåne/Blekinge inom GDL. Det innebär en tredubbling av omsättningen som nu beräknas uppgå till cirka 14 miljoner kronor per år.
Sedan tidigare utför GDL distributionen för Skånemejerier på Österlen med fyra egna lastbilar. GDL kommer att använda Famjo Transport – ett större åkeri som redan utför transporter för GDL - för distributionen i nordvästra Skåne och södra Halland.
Famjo Transport utförde tidigare distributionen för ICA i GDL:s regi.
GDL:s uppdrag är att utföra distribution av Skånemejeriers produkter till mottagare på Österlen, i nordvästra Skåne och södra Halland. Uppdraget sker med så kallade lösa lastbärare som GDL hämtar och lämnar på uppställningsplatser i Lunnarp, Ängelholm, Åstorp och Helsingborg.
- Det förlängda och utökade avtalet med Skånemejerier är en bekräftelse på ett mycket bra och väl utfört arbete av Ingvar Sjöstedt och hans mannar i Tomelilla som nu har gett oss chansen att få växa tillsammans med kunden, säger Mats Lindberg. Skånemejerier är en av GDL:s trogna kunder och samarbetet har pågått sedan 1990-talet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063