23948sdkhjf

Speditörer vill återinföra Logistikforum

Transportindustriförbundet vädjar i ett brev till infrastrukturminister Anna Johansson om att Regeringen överväger att återinföra ett reformerat Logistikforum, istället för att lägga ner det helt.
Transportindustriförbundet har noterat att Regeringen den 27 mars beslutade att lägga ner Logistikforum för att istället föra dialogen vidare mellan transportföretag, transportköpare och transportforskare i trafikslagsvisa branschråd arrangerade av Näringsdepartementet.
I ett brev till infrastrukturminister Anna Johansson instämmer Transportindustriförbundet i att det är viktigt att föra en dialog vidare men befarar att det övergripande trafikslagsneutrala transportpolitiska perspektivet på så sätt kan komma att hamna i skymundan för mer trafikslagsspecifika diskussioner och särlösningar.
- För att kunna öka intermodaliteten och trafikslagsövergripande transportlösningar är det viktigt att transporter diskuteras ur ett så trafikslagsneutralt perspektiv som möjligt, utan att för den skull negligera de viktiga diskussioner som förs i de olika trafikslagsvisa branschforum där fokus mer ligger på detaljerade frågor specifika för just det trafikslaget, förklarar Tommy Pilarp, Förbundsdirektör i Transportindustriförbundet.
I brevet till infrastrukturminister Anna Johansson framhåller Tommy Pilarp att Transportindustriförbundet gärna ser att Regeringen överväger att återinföra ett reformerat Logistikforum, istället för att lägga ner det helt, med ett tydligare uppdrag och mer preciserade och definierade arbetsformer.
- I det sammanhanget önskar Transportindustriförbundet vara en klar och tydlig part, framhåller Tommy Pilarp. I det Logistikforum som nu lagts ner saknades dessvärre en naturlig branschföreträdare för speditörerna då Transportindustriförbundet inte var en av dess medlemmar. Förbundet hoppas dock kunna bidra med just speditörernas perspektiv i ett nytt reformerat, ej nedlagt, Logistikforum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062