23948sdkhjf

PostNord flyttar fram beslut om pall- och pakethantering

Fackförbundet Seko Posten rapporterar att PostNord nu begär förlängd paus i den centrala förhandling om outsourcing av pall- och pakethantering som Transport & Logistik Idag/Transportnet nyligen har rapporterat om.
Seko Posten har sedan tidigare begärt central förhandling med anledning av PostNords förslag att lägga ut pall- och paketdistribution på entreprenad i Region Göteborg. Parterna kom vid förhandlingen i februari överens om en ajournering och att förhandlingen skulle återupptas den 30 mars. Enligt Seko Posten har PostNord nu framfört att de inte kan presentera det ekonomiska underlag som Seko Posten har efterfrågat. Nytt förhandlingsdatum blir istället den 14 april.
Även om Seko Posten var fullt förberedda för en förhandling den 30 mars tycker Seko Posten det bättre att flytta datumet nu när motparten behöver mer tid för att presentera ett ekonomiskt underlag.
– Vi välkomnar att arbetsgivaren efter vår begäran om central förhandling tycks vilja hantera det ekonomiska underlaget på ett seriöst sätt, säger Seko Postens ordförande Johan Lindholm.
Seko Posten har uppfattningen att detta är en kärnverksamhet där arbetet ska utföras av egen personal. Vi har krävt att arbetsgivaren analyserar en modell där fordon leasas och där egen personal också används i framtiden.
– Seko Posten kan aldrig acceptera att arbetsgivaren ökar på behovet av att avveckla personal genom att sälja ut företagets kärnverksamhet till underentreprenörer, säger Johan Lindholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079