23948sdkhjf

Transabs vd blir klubbdirektör i HV71

Den 30 april tillträder Jönköpings-baserade Transabs vd Agne Bengtsson som tillförordnad klubbdirektör i en av Sveriges mest framgångsrika ishockeyklubbar – HV71 i Jönköping/Huskvarna. Av det skälet är Fredrik Wånehed sedan 1 april ny vd i Transab.
Fredrik Wånehed, som närmast kommer från NCC Roads, är väl insatt i Transabs verksamhet sedan tidigare då han fram till 2013 arbetat som affärsområdeschef för Bygg & Anläggning under flera år.
Nyligen meddelade Peter Eklund att han lämnar sin tjänst som klubbdirektör i HV71 den 30 april. Styrelsen i HV71 har nu beslutat att styrelseledamoten Agne Bengtsson tillsätts som tillförordnad klubbdirektör.
- Agne Bengtsson känner HV71 väl genom sitt arbete i styrelsen och har rätt kompetenser för att fortsätta utvecklingen av HV71, säger Hans-Göran Frick, ordförande i HV71. Vi har nu valt en interimslösning och kommer att fortsätta den rekryteringsprocess vi påbörjat och i den processen ser vi Agne som en stark kandidat.
Agne Bengtsson kommer närmast från transport- och entreprenadföretaget Transab, där han varit vd sedan 2010. Det senaste året har han också suttit som ledamot i HV71:s styrelse.
Agne Bengtsson har tidigare i sin karriär haft chefsbefattningar i DB Schenkers svenska organisation.
- Det ska bli oerhört inspirerande och jag tvekade inte en sekund när denna möjlighet dök upp och ser fram emot att få börja här, säger Agne Bengtsson. Jag brinner för idrott i allmänhet och ishockey i synnerhet och att få kombinera dessa intressen inom ramen för HV71:s verksamhet känns fantastiskt.
Agne Bengtsson börjar sin tjänst som tillförordnad klubbdirektör den 1 maj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079