23948sdkhjf

Hantering av infrastrukturbyggen fungerar allt bättre

Trafikverket konstaterar vid en summering att hanteringen av infrastrukturbyggen fungerar allt bättre. Sedan starten 2010 har åtta av de nio största projekten genomförts enligt eller före tidsplanen och sju inom eller under budget.
I samband med att Trafikverket den första april firade sin femte födelsedag har många återblickar gjorts av vad som åstadkommits sedan starten. Trafikverket bildade redan från start ett särskilt verksamhetsområde för att hantera de största infrastruktursatsningarna.
I bakgrunden låg dels en allmän samhällsdebatt om att många större skattefinansierade byggprojekt blev försenade och fördyrade, men också ett särskilt uppdrag från regeringen: Trafikverket skulle verka för en utveckling av anläggningsbranschens produktivitet generellt och att ta stort ansvar för de egna projektens budgetar, tidsplaner och riskhantering.
Trafikverket har sedan 2010 öppnat nio stora projekt för trafik. Sju av dessa projekt har gjorts färdigt under eller inom budget och alla nio har genomförts inom den sammantagna budgeten för Trafikverkets stora investeringsprojekt. Alla utom ett har blivit klara före eller enligt tidsplanen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063