23948sdkhjf

Nordisk postkoncern avyttrar logistik och spedition

Den finska post- och logistikkoncernen Posti Group säljer Itella Logistics internationella vägtransportverksamhet i Skandinavien till Nordic Transport Group (NTG).
Posti Group fortsätter att förbättra lönsamheten och ökar fokus på homelands genom att avyttra affärsenheten för vägtransporter i Skandinavien och den finska internationella affärsverksamheten för landsvägs-, flyg- och sjöfrakt till det danska företaget Nordic Transport Group (NTG).
Försäljningen omfattar inte Postis ordinarie affärsverksamhet i Finland, Baltikum och Ryssland. Posti erbjuder även fortsättningsvis logistiktjänster i Finland vad gäller pakettjänster, transporttjänster till företag och lösningar för tredjepartslogistik. I Sverige kommer Posti att fortsätta med sin paketverksamhet som beräknas växa tack vare ökande e-handel. I framtiden erbjuder Posti sina kunder internationella frakttjänster via ett partnernätverk.
- Försäljningen är en fortsättning på åtgärderna för att förbättra lönsamheten inom logistikverksamhetens kärnområde homelands, säger Jukka Rosenberg, direktör med ansvar för Postis paket- och logistiktjänster. Arbetet påbörjades under förra året med en komplett omstrukturering i Skandinavien. I och med företagsköpet kommer Nordic Transport Group (NTG) att bli en betydande samarbetspartner för Posti. Genom att samarbeta med NTG och andra internationella aktörer kan vi erbjuda våra kunder högklassiga tjänster, även vad gäller internationella frakter.
Avsikten är att affären ska slutföras under andra kvartalet i år. Parterna offentliggör inte köpeskillingen.
Förändringen berör sammanlagt cirka 140 personer i Sverige, Norge och Danmark samt 50 personer i Finland. I samband med köpet övergår 190 personer i NTG Nordic Transport Groups tjänst.
Posti expanderande sin verksamhet till de nordiska länderna 2005 som del av en internationalisteringsstrategi för logistikverksamheten. Expansionen skedde bland annat via förvärv av befintliga speditions- och logistikbolag i de nordiska länderna. Den ekonomiska nedgången och hårda konkurrensen i branschen har enligt Posti emellertid försvagat logistikverksamhetens lönsamhet. Enligt den nya strategin som presenterades 2013 ökar Posti sitt geografiska fokus på Finland, Ryssland och de baltiska länderna. Postis marknadsandel inom internationella transporter har på den skandinaviska marknaden varit liten. I Skandinavien verkar Posti under varumärket Itella Logistics.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064