23948sdkhjf

Henrik Holm lämnar Postnord - blir ny vd i GDL

Den 1 juni tillträder Henrik Holm befattningen som vd i GDL Transport.
Henrik kommer närmast från Postnord AB som ansvarig för Logistik/Freight. Han var innan dess vd i DSV Road AB i Sverige under perioden 2001- 2011. Henrik var bland annat ansvarig för hela sammanslagningen av Fraktarna, Nordisk Transport, DFDS Transport, Dahlqvist Åkeri (Sölvesborg) och DSV Sverige AB till det vi nu känner som DSV Road AB.
Henrik är 55 år, gift och bor i danska Hellerup strax norr om Köpenhamn. Han har verkat i transportbranschen i 34 år, varav de seanste 14 åren i Sverige och innan dess 10 år i Norge som vd i Nor-Cargo koncernen, som i dag ingår i Bring. Han har stor erfarenhet av fusioner och implementeringsprocesser.
Mats O. Paulsson, som varit en interimistisk vd-lösning och där den ursprungliga avsikten var att uppdraget som GDL:s vd skulle vara fram till sommaren 2014, kommer i fortsättningen att ha en viktig roll och verka i styrelsen i GDL Transport.
- Vi är mycket glada över att ha Henrik ombord, säger GDL:s ägare Kent Arentoft och Peter Korsholm. Han har stor erfarenhet från branschen och vi är förvissade om att han kommer kunna bidra betydligt för tillväxten av bolaget och stärka DGL under de kommande åren. Vi är samtidigt mycket glada för att Mats har sagt ja till att fortsätta som styrelsemedlem och bidra till GDL:s utveckling också i framtiden. Han har gjort ett bra jobb med att stabilisera bolaget och positionera GDL inför framtiden under det sista ett och ett halvt året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078