Sparris-fraktande drönare störtade och började brinna
Den nederländska Michelin-stjärnmärkta restaurangen De Zwaan ville inleda årets sparris-säsong på ett nytt sätt tidigare under april genom att få grönsaker levererade direkt från odlarna till restaurangen med hjälp av drönare. Men pr-tricket gick fel när den obemannade farkosten med sparris i lasten störtade och började brinna.
I år skulle drönare frakta sparrisen med en metallkorg. Starten från odlaren på landsbygden gick bra. Föraren som styrde farkoste och ett medföljande TV-team, övervakade den spektakulära frakten via en skåpbil.
När färden hade nått halva sträckan gick drönaren ner för mellanlandning för ett batteribyte. Mellanlandning och batteribyte gick bra, men efter batteribytet när det var dags för start för den sista etappen gick något snett. Farkosten störtade och började brinna.
Restaurangen De Zwaan hade dock en back-up i form av en konventionell leverans av sparris med hjälp av skåpbil. Det innebär att det fortfarande finns sparris på den fashionabla restaurangens meny.