23948sdkhjf

Rejäl skattesmäll för Kim Johansen

en danska internationellt verksamma åkerikoncernen Kim Johansen International Transport har förlorat målet med den danska skattemyndigheten i Landsskatteretten och ska nu betala skatt för sina 700 lastbilsförare som är anställda i koncernens utländska dotterbolag.
Det danska fackförbundet 3F rapporterar att den stora åkerikoncernen nu ska betala skatt för de förare som är anställda i koncernens utländska dotterbolag och som har utfört transporter i Danmark. Enligt domen betraktas dessa förare som asntällda i den danska verksamheten.
Enligt 3F har Kim Johansen, vd och ägare till Kim Johansen International Transport, ännu inte bestämt om de ska överklaga domen. Kim Johansen förklarar att man inte har något bekymmer med att betala de extra skattebeloppen, detta eftersom man redan ”tagit höjd” för detta. Om man väljer att överklaga, så är det av mer principiella orsaker.
Kim Johansen International Transport är en av de större danska åkerikoncernerna. Bolaget har huvudkontor i danska Greve med dotterbolag i Polen, Frankrike, Norge och Estland. Koncernen har cirka 400 lastbilar varav 250 har danska registreringsskyltar.
Kim Johansen International Transport har sammanlagt mer än 700 lastbilsförare. Enligt 3F kommer de flesta chaufförerna från Rumänien och Bulgarien och som är anställda i koncernens estniska dotterbolag och som får lön enligt villkor som gäller i deras hemländer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08