23948sdkhjf

Dansk seger i Scania Young European Truck Driver

Den 32-årige lastbilsföraren och åkeriföretagaren Lars Söndergaard från Aale Vognmandsforretning i jylländska Törring i Danmark kammade på lördagen hem segern i den europeiska förartävlingen Scania Young European Truck Driver. Finalen ägde rum i Södertälje.
- Jag kan nästan inte tro att det är sant, sa Lars Söndergaard till Transport & Logistik Idag/Transportnet och det massiva pressuppbådet direkt efter segern.
En stund senare kunde en mycket glad och lycklig Lars Söndergaard som tog emot vinnarpokalen av den svenska infrastrukturministern Anna Johansson. Lars lyfte därefter segerbucklan och hyllades av de tusentals åskådare som var på plats för att följa den spännande finalen på Scanias fabriksområde i Södertälje.
Under lördagen gjorde 25 finalister från lika många europeiska länder upp om segern i den prestigefyllda förartävlingen som den här gången samlade 22 000 unga lastbilsförare under 35 år.
Förstapriset i den europeiska finalen är en helt ny Scania till ett värde av 100 000 euro.
- Jag har ju redan två Scania-lastbilar – en G 400 och en R 480, så den här tredje Scania-lastbilen ska kanske vara en V8, säger Lars Söndergaard med ett leende.
Patrick Schildmann från Tyskland kom på andra plats och Thomas Knüsel från Schweiz kom på tredje plats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063