23948sdkhjf

Vinnarna utsedda i IFOY Award

De tre trucktillverkarna och intralogistikleverantörerna Jungheinrich, Still och Unicarriers segrade i de fyra kategorierna i International Forklift Truck of the Year Award – IFOY Award. Vinnarna tog emot priserna vid en galamiddag i München på tisdagskvällen.
Still RX 60-80 tog hem segern i kategorin motviktstruckar över 3,5 ton. Juryns motivering tog bland annat fasta på att Still visar vägen när det gäller att eldrift nu blivit en bra lösning för serietillverkade truckar i den storleksklassen för både inomhus- och utomhusbruk.
Jungheinrich EFG 30 S segrade i kategorin motviktstruckar upp till 3,5 ton. Juryn motiverade sitt beslut med att hytten är helt omgjord och innehåller flera ergonomiska, väl kunstruerade och innovativa lösningar.
Unicarriers Tergo URS utsågs till vinnare i kategorin lagertruckar. Maskinen tillverkas och är utvecklad på Unicarriers Europe i Mölnlycke utanför Göteborg. Tergo URS är en smalgångstruck där föraren har sin position i golvnivå. Den är byggt på samma chassi och hytt som bolagets skjutstativtruckar. Gaffelaggregatet på den prisade lagertrucken är tillverkat av Cascade. Tergo URS kan användas både som smalgångstruck och som skjutstativtruck, vilket ger effektivare lagerhantering.
I kategorin intralogistik tog Still hem priset för en lageranläggning för storsäckar med råvaror hos Kuraray Europe GmbH. Basen i intralogistiklösningen är automatiserade skjutstativtruckar och skyttlar som används för djupstapling i pallställ.
Den delvis obemannade och automatiska anläggningen byggdes upp på mycket kort tid – endast nio veckor. Anläggningen – som är i drift sju dagar per vecka – är enligt juryn en intelligent lösning som ger stor kundnytta.
Juryn i IFOY Award består av ett 20-tal internationella fackpressjournalister med tyskan Anita Würmsser som ordförande. Anders Karlsson, chefredaktör för Transport & Logistik Idag/Transportnet, är svensk jurymedlem.
IFOY Award stöds av det tyska näringsdepartementet, den tyska maskinleverantörföreningen VDMA. Intralogistikmässan Cemat i hannover är partner och officiell logistikpartner i år är den tyska och globalt verksamma transport- och logistikjätten Hellmann Logistics.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063