23948sdkhjf

Ledande påbyggare stödjer #Här Stannar Sverige

På många håll i Sverige protesterar lastbilschaufförer för att visa missnöje som finns i branschen gällande prisdumpning och osund konkurrens. Detta har blivit mer uppmärksammat i samband med kampanjen #Här Stannar Sverige och en av de ledande svenska påbyggarna – Joab - har valt att aktivt stödja aktionen.
- Med mer än 50 år i branschen vet vi att kraven och prispressen ökar, säger Joabs vd Peter Olsson. Visst går det alltid att hitta billigare alternativ men vi väger även in andra saker än pris. Det handlar om att ta ett samhällsansvar och medverka till justa villkor inom åkeribranschen. Vi vill anlita transportörer som delar våra värderingar.
Joab har i samband med detta valt att teckna avtal med C-R Johanssons Åkeri i Varberg som skall utföra företagets transporter av bland andra lastväxlare och kranar till och från Danmark. Joab har sedan många år långsiktiga avtal med oftast lokala transportörer som sköter transporten mellan företagets anläggningar i landet.
- För oss känns det viktigt med samarbetspartners som jobbar med justa villkor, säger Peter Olsson. Vi vill också medverka till en säker och miljömedveten transportnäring. Därför anlitar vi sedan många år företag som delar våra värderingar till att transportera mellan våra olika filialer runtom i Sverige. Nu har vi också säkerställt detta för våra transporter till och från Danmark. Detta är frågor vi även försöker få våra underleverantörer att jobba mer med.
C-R Johanssons Åkeri bedriver en verksamhet med svenskregistrerade lastbilar och släp, men även med svenska chaufförer som har avtalsenliga löner.
Åkeriet grundades den 31 december 1959 av Curth-Rune Johansson och drivs idag av sonen Per Johansson. Verksamheten bedriver både inrikes och utrikestrafik samt uthyrning av lokaler och containers. Har cirka 90 lastbilar i dagsläget och cirka 125 anställda. Huvudkontoret ligger i Varberg med filialer i Halmstad och Jönköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063