23948sdkhjf

Finalister klara i Årets Intralogistiklösning

Juryn har sagt sitt. Tre finalister i Årets Intralogistiklösning har utkristalliserat sig; Bergendahls, Logistikbolaget och Orrekulla Kubiklager. Vinnaren koras den 21 maj klockan 11.00 på Logistik & Transport i Göteborg.
- I moderna företag ställs det allt högre krav på effektiva flöden av varor och som passerar igenom och/eller mellanlagras på exempelvis en produktionsanläggning, ett köpcentrum, ett lager eller ett logistikcenter, säger Anders Karlsson, chefredaktör för Transport & Logistik Idag och juryordförande i Årets Intralogistiklösning. Av det skälet delas priset Årets Intralogistiklösning ut på Logistik & Tranport i Göteborg i maj i år. Drygt 20 nominerade bidrag har kommit in och det här är första gången som ett sådant här intralogistikpris delas ut i Sverige.
Bergendahls nomineras för att man tillsammans med Swisslog
har implementerat ett kombinerat plock- och pallager till Bergendahls Food AB i Hässleholm. Bergendahls, som bland annat driver City Gross-butikerna, satsar därmed på kostnadseffektiv lagerhantering för att möta krav från butiker och marknad och för att värna om sin långsiktiga konkurrenskraft.
Logistikbolaget nomineras för att man vid köpcentret Emporia i Malmö med bemannade funktioner som hanterar påfyllnad av butik och returflöden i köpcentrum lyckas öka effektiviteten för såväl butiker som fastighetsägare. Genom att samordna inleveranser, returer och återvinning, bidrar Logistikbolaget till en bättre ekonomi och arbetsmiljö samt minskad miljöbelastning för butiks- och fastighetsägare.
Skanska-ägda Orrekulla Kubiklager nomineras för att man har tagit i bruk en modern lageranläggning med hög flexibilitet där lagerkunder kan välja storlek och funktion på ”sin” lageryta, samt kan skräddarsy var kontor, omklädningsrum och andra faciliteter ska vara placerade.
Priset Årets Intralogistiklösning delas ut av Logistik & Transport, Maskinleverantörerna och Transport & Logistik Idag.
Prisutdelningen äger rum på mässan Logistik & Transport i Göteborg den 21 maj klockan 11.00. Dessutom kommer de tre finalisternas lösningar att presenteraspå Logistik & Transport den 19 och 20 maj klockan 14.00 – 14.30.
Juryn i Årets Intralogistiklösning består av Anders Karlsson (juryordförande), Transport & Logistik Idag, Jan Nilsson, Logistik & Transport, Lina Tuvesson Hallman, Maskinleverantörerna och Per-Olof Arnäs, Chalmers.
Läs mer om priset på www.intralogistik.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078