23948sdkhjf

Flexibelt lager är Årets Intralogistiklösning

Skanska/Orrekulla Kubiklager tog på torsdagen hem segern i Årets Intralogistiklösning som för första gången i Sverige delades ut på mässan Logistik & Transport i Göteborg.
Henrik Ahnström, Marknadsområdeschef Logistik i Skanska Fastigheter Göteborg tog under en festlig prisceremoni emot priset av juryordföranden Anders Karlsson.
Skanska Fastigheters anläggning Orrekulla Kubiklager utsågs till vinnare för att man har tagit i bruk en modern lageranläggning med hög flexibilitet där lagerkunder kan välja storlek och funktion på ”sin” lageryta, samt kan skräddarsy var kontor, omklädningsrum och andra faciliteter ska vara placerade.
Inför prisutdelningen hade juryn utsett tre finalister. De övriga två finalisterna var Bergendahls och Logistikbolaget.
Bergendahls utsågs till finalist för att man tillsammans med Swisslog
har implementerat ett kombinerat plock- och pallager till Bergendahls Food AB i Hässleholm. Bergendahls, som bland annat driver City Gross-butikerna, satsar därmed på kostnadseffektiv lagerhantering för att möta krav från butiker och marknad och för att värna om sin långsiktiga konkurrenskraft.
Logistikbolaget gick till final för att man vid köpcentret Emporia i Malmö med bemannade funktioner som hanterar påfyllnad av butik och returflöden i köpcentrum lyckas öka effektiviteten för såväl butiker som fastighetsägare. Genom att samordna inleveranser, returer och återvinning, bidrar Logistikbolaget till en bättre ekonomi och arbetsmiljö samt minskad miljöbelastning för butiks- och fastighetsägare.
Priset Årets Intralogistiklösning tar fasta på att det i moderna företag ställs allt högre krav på effektiva flöden av varor och som passerar igenom och/eller mellanlagras på exempelvis en produktionsanläggning, ett köpcentrum, ett lager eller ett logistikcenter. Drygt 20 nominerade bidrag hade kommit in till juryn.
Priset Årets Intralogistiklösning delas ut av Logistik & Transport, Maskinleverantörerna och Transport & Logistik Idag.
Juryn i Årets Intralogistiklösning består av Anders Karlsson (juryordförande), Transport & Logistik Idag, Jan Nilsson, Logistik & Transport, Lina Tuvesson Hallman, Maskinleverantörerna och Per-Olof Arnäs, Chalmers.
Läs mer om priset på www.intralogistik.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062