23948sdkhjf

Alwex öppnar terminal i Jönköping

Det småländska transport- och logistikföretaget Alwex med huvudkontor i Växjö fortsätter sin expansion i Sverige, och presenterar nu ett nytt avtal med kommunerna Jönköping, Habo och Mullsjö. Avtalet leder till en ökad närvaro i Jönköpings län och nu väntar nya rekryteringar av personal.
- Sedan tidigare har vi avtal med flera kommuner i Kronobergs län, och är mycket glada över förtroendet att inleda ett liknande samarbete i Jönköping, säger Alwex vd Mats Lundmark.
Alwex kommer nu att öka sin verksamhet i Jönköpings län rejält Genom det nya avtalet etablerar man nu en fast punkt i regionen då man samtidigt öppnar en ny distributionscentral i området.
- Det här är en strategisk satsning från vår sida, säger Jonny Karlsson, säljare i Alwex affärsområde Transport & Distribution och en som haft ansvar för upphandlingen. Att etablera en terminal i Jönköping har vi arbetat för under en längre tid och nu känns det mycket bra att kunna genomföra planerna.
Avtalet löper på 4 år, med 2 + 2 optionsår. Starten sker den 1 november med att köra utt torra varor som kontors- och skolmaterial, rengöringsutrustning och liknande till kommunernas verksamheter. Och i mars 2016 börjar man även distribuera kylda och frysta varor som livsmedel och mejeriprodukter.
- Vi kommer att köra med miljöbilar som drivs av förnybara drivmedel som RME och HVO, säger Mats lundmark. För oss på Alwex är miljöarbetet högt prioriterat och redan i dag genomförs hälften av alla våra transporter med gröna tankar. I Jönköpingsavtalet blir det 100 procent grönt.
En annan viktig parameter i Alwex hållbarhetsarbete är det sociala ansvaret. Parallellt med att man räknar med att anställa tre till fyra personer till terminalen, har man i avtalet med Jönköping fastlagt att även ta emot praktikanter från Bäckadals transportgymnasium, erbjuda ett antal arbetsplatser för funktionshindrade, samt erbjuda ett antal praktikplatser för personer som i dag står en bit från arbetsmarknaden.
- Under Alwex handledning ska praktikanterna pröva arbetsuppgifter kopplade till varudistributionen och målet för praktikanterna är att de ska komma närmare arbetsmarknaden, säger Thomas Rodén, upphandlare och projektledare i Jönköpings kommun.
Mats Lundmark tycker att det känns bra att kunna bidra med de här arbetsmarknadsrelaterade frågorna.
- Jag ser det som en av styrkorna i avtalet och vi samarbetar på flera fronter med Jönköping – såväl affärsmässigt som socialt, säger han.
Alwex tittar för närvarande på tre olika adresser i Jönköping för den nya distributionscentralen. Samtliga adresser ligger på Ljungarums industriområde.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079