23948sdkhjf

Toyota MHE sjösätter designtävling

Som en fortsättning på den framgångsrika designtävling för dragtruckar som anordnades 2014, bjuder nu Toyota Material Handling Europe (TMHE) in designstudenter och de som tar examen 2015 att förnya eller revolutionera designen av Toyotas marknadsledande motviktstruckar.
Designtemat för den andra tävlingen är: ”Forklifts. Like you’ve never seen them before.”
Förra gången bjöd Toyota Material Handling Europe toppdesignstudenter och examinerade att förändra företagets dragtruckar. Tävlingen 2016 går ut på att designers ska föreslå hur våra motviktstruckar ska kunna genomgå en förvandling, s.k. "metamorfos". Även om Toyotas motviktstruckar, som främst är anpassade för högproduktivt arbete utomhus, har ett mycket gott renommé, kan de alltid förbättras. Genom att använda sin fantasi och sin påhittighet, utmanas europeiska designstudenter och nyutexaminerade att skapa en motviktstruck som vi aldrig har sett tidigare.
- Vi vill att de tar sig an detta uppdrag utan begränsningar, säger Magnus Oliveira Andersson, designchef i Toyota Material Handling Europe. Varje student och examinerad ska känna sig absolut fri att skapa det han eller hon tycker är bäst – konceptuellt och/eller estetiskt. Det finns dock en reservation. Deltagarna måste bygga sina idéer på Toyotas arv och våra produkters kärnvärden - Säkerhet, Tillförlitlighet, Produktivitet, Körbarhet och Enkelhet- när de sätter igång sitt kreativa arbete.
Det vinnande bidraget får ett kontantpris på 5 000 euro. De två efterföljande bidragen kommer också att belönas. Beslutet fattas av en jury som består av experter och yrkesverksamma i branschen. Ett pressarrangemang och en prisutdelning kommer att anordnas i februari 2016. Nedskalade prototyper av de vinnande bidragen presenteras på CeMAT-mässan 2016.
Tävlingen började 19 maj och pågår till 18 oktober 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094