23948sdkhjf

Smart avfallslogistik i Malmö

Ragn-Sells konstaterar att hållbara helhetslösningar som är bra för livet på jorden också är bra för affärerna. Därför är renhållningsjätten stolt över att vara med och ta fram framtidens logistik- och avfallstjänster för städer, med start i Malmö stad.
SamCity är ett projekt som leds av Malmö stad med stöd från Vinnova. Tillsammans med representanter från både offentliga och privata verksamheter i Malmö City har man nu kommit fram till en lösning genom samlastning för minskad trafik och ökad trygghet i citykärnan.
Fjärrtransporter körs först till SamCitys distributionsterminal där de lastas om och körs med miljöanpassade transporter till den så kallade microterminalen. Detta för att minskar transporterna in till citykärnan och kontor och butiker får alla sina leveranser vid ett och samma tillfälle. I projektet står Ragn-Sells för transporterna från microterminalen ut till kunderna i citykärnan. Transporterna sker då med en eltraktor för att minska koldioxidutsläppen inne i city. För att transporterna inte ska gå tomma tillbaka ses det som en naturlig del av konceptet att returflöden så som avfall och emballage tas med på tillbakavägen. Där har Ragn-Sells en stor roll.
– Det andra ser som ett avfall ser vi som en resurs, säger Richard Nilsson, säljare på Ragn-Sells. Vår tanke är att när något är förbrukat vill vi ge det nytt liv, därför ser vi det som en självklarhet att vara en del av det här samarbetet.
Samtliga större städer i Sverige resonerar om att implementera samordnade godstransporter till och från innerstäderna.
Jonas Roupé, marknadsdirektör på Ragn-Sells, framhåller att bolaget även är med och etablerar liknande samarbeten i andra städer.
- Självklart är det intressant att följa resultatet av satsningen i Malmö, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11