23948sdkhjf

Ministerbesök hos Aditro i Jönköping

Sveriges Infrastrukturminister Anna Johansson använde Aditro Logistics som bas vid sitt nyligen genomförda besök i Jönköping. Detta för att få näringslivssyn på framtidens behov kompletterat med en rundvandring på en av Nordens största logistikanläggningar.
Affärsansvarige Fredrik Nygren och sitechef Per Sahlin förklarade hur branschen fungerar och visade anläggningen för ministern och inbjudna kommunal- och regionråd innan pressen och representanter för Jönköpings Flygplats, Handelskammaren, LogPoint och Transport kompletterade under eftermiddagen för en dialog runt Jönköpings roll i framtidens infrastruktur. En stor del av dialogen rörde framtidens järnvägssträckning där Trafikverket är mitt inne sin studie som väntas bli klar sent i år och regeringens utredning, Sverigeförhandlingen väntas komma med sin slutrapport 2017.
– Sverige behöver regionala satsningar och framförallt på järnvägssidan, säger infrastrukturministerAnna Johansson. Det handlar inte bara om järnväg utan om arbetstillfällen och där regioner kan växa och vi bli mer konkurrenskraftiga internationellt.
Europakorridoren/Europabanan är den järnväg som planeras att gå från Jönköping utmed E4 till Malmö. En annan möjlig sträckning är via Linköping, Nässjö, Växjö och vidare mot Malmö. En stor fråga är också om hur godstrafiken kan ges mer kapacitet, med parallella banor eller att de nuvarande stambanorna kan utnyttjas för den trafiken istället.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063