23948sdkhjf

Åkeribranschen samlas i Båstad

Entreprenörskap, effektiv transportplanering, Fair Transport, skadeförebyggande åtgärder och långa och tunga lastbilar är några av de högaktuella ämnen som är med på agendan på den kostnadsfria konferensen Åkerinäringens Dag den 24 juni under Entreprenörsveckan i Båstad.
Åkerinäringens Dag 2015 den 24 juni i Båstad – med Transport & Logistik Idag/Transportnet som huvudarrangör och med Sveriges Åkeriföretag som medarrangör - tar fasta på att transport- och logistiksektorn i Sverige inte hade utvecklats till vad den är idag om det inte vore för den entreprenörsanda som kännetecknar framgångsrika företag inom denna sektor. Här berättar framgångsrika entreprenörer i åkeribranschen om deras väg mot expansion och tillväxt. På konferensen berättar entreprenören Per-Olof Nilsson om den resa hans GN Transport gjort från ruinens brant till lönsamt nischföretag.
Bygg- och anläggningstransporter är en av de största sektorerna inom svensk åkerinäring i allmänhet och för lastbilscentralerna i synnerhet. Förra året enades branschorganisationer samt ledande lastbilscentraler, bygg-och anläggningsåkerier och större entreprenadföretag och leverantörer till branschen om arbetssättet BEAst. (Bygg- och fastighetsbranschens Elektroniska Affärsstandard) BEAst har i dagsläget drygt 70 medlemmar.
Vid seminariet kommer BEAst:s samordnare Peter Fredholm att tillsammans med företrädare för dels ledande bygg- och anläggningsföretag, dels för ledande åkerier och maskinentreprenörer att ha en gemensam programpunkt där de diskuterar det genomslag som det här arbetssättet har fått. Ledande åkerier berättar också om sina erfarenheter av den elektroniska affärsstandarden i ”verkligheten”.
Mårten Johansson, teknisk chef i Sveriges Åkeriföretag, informerar under konferensen om långa och tunga lastbilsekipage – HCT-fordon, 64/4 ton.
Marcus Wendel, transportrådgivare i Sveriges Åkeriföretag ABC, förklarar vilka regelverk som styr bygg- och anläggningstransporter och Sveriges Åkeriföretags kommunikationschef Erika Svanström informerar om Fair Transport.
Skadestopp – behåll pengarna i företaget, är rubriken på en programpunkt som Ari Salo och Kent Svensson från Trygg Hansa informerar om.
Anmäl dig kostnadsfritt och läs mer om konferensen här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11